Detalii despre incendiu de aseară din Putna. Gospodăria a luat foc de la o doză electrică cu defecțiuni din holul casei

Polițiștii suceveni au oferit detalii privind modul în care a izbucnit incendiul și s-a desfășurat ulterior operațiunea de stingere a acestuia, la gospodăria lui P. C. din comuna Putna.

Astfel, la data de 26.02.2022, ora 20.28, lucrătorii patrulei de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizaţi prin intermediul 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Putna arde o casă şi în interiorul acesteia se află persoane.

La faţa locului s-a constatat că incendiu izbucnit în gospodăria lui P.C. se manifesta violent la casa de locuit şi anexele gospodăreşti. Până la sosirea echipelor de intervenţie, persoanele din interior au părăsit singure imobilul afectat de incendiu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenţie Vicovu de Sus şi Solca precum şi pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Putna, Voitinel, Gălăneşti, Bilca şi Frătăuţii Noi, cu opt autospeciale de stingere şi modulul SMURD.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime dar s-au produs mari pagube materiale: au ars casa de locuit şi anexele gospodăreşti pe o suprafaţă de circa 300 m.p. precum şi bunuri din interiorul acestora.

În urma incendiului a fost afectat şi imobilul învecinat, aparţinând Ș.Ș.,  fiind degradate mai multe geamuri tip termopan şi tâmplărie PVC precum şi învelitoarea din tablă, pe latura învecinată cu imobilul de la care a pornit incendiul.

S-a stabilit faptul că incendiul a pornit de la  un scurt circuit la un cablu electric provenind de la o doză cu defecţiuni şi neizolată corespunzător, amplasată în holul de accces al casei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.