Detalii despre incendiul dublu de ieri de la Cornu Luncii: fiul a dat foc casei părinților și apoi casei sale, recitând texte biblice

Poliția a transmis mai multe amănunte legate de dublul incendiu provocat ieri în satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, fiind stabilit și autorul acestor fapte.

Precum se știe, ieri după amaiză, pe la ora 13.30, pompierii și polițiștii au fost anunțați prin 112 despre faptul că la o casă din statul Dumbrava – Cornu Luncii, s-a produs un incendiu. Ulterior s-a dovedit că în fapt două locuințe aflate la câțiva zeci de metri distanță una de cealaltă au căzut pradă flăcărilor.           

Din declarația lui P.G. bărbatul de 63 ani a cărui casă a luat foc prima dată, a  rezultat că la data de 20.02.2021, în jurul orelor 11.45, fiul său, I. P.G.,  de 28 ani a avut un conflict verbal cu dânsul, în urma căruia acesta din urmă, în jurul orelor 13.25 a incendiat locuința tatălui său precum și locuința sa, aflată în apropierea locuinței tatălui său.

P.G. a  declarat polițiștilor că fiul său avea un comportament agitat, se afla sub influența băuturilor alcoolice și recita citate biblice.

La fața locului au intervenit  autospeciale de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina – Detașamentul de Pompieri Fălticeni, cât și din localitatea Cornu Luncii,  care au localizat și lichidat incendiul.

Cauza incendiului a fost „folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul”. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere prin incendiere”.

S-a dispus internarea medicală la spitalul de neuropsihiatrie a lui I.P.G., de 28 ani în vederea expertizării și stabilirii discernământului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *