Mopan Suceava
Actualitate

Detalii despre moartea tragică a băiatului înecat în râul Siret: A sărit în apă ca să salveze o oaie din stâna mamei sale

Polițiștii au oferit detalii despre tragicul eveniment dee ieri după amiază, de la Zvoriștea, unde un băiat de 18 ani s-a înecat în râul Siret. El sărise în apă să salveze o oaie, dar nu a mai reușit să iasă. Oaia era din stâna mamei sale, femeie bine situată material în Zvoriștea, dar care a preferat ca, până la 18 ani, să își lase băiatul în cheltuiala statului, acesta fiind preluat în plasament familial, la Văculești, județul Botoșani.

La 11.07.2023, ora 12.03, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un tânăr, în timp ce pășuna oile pe raza localității Zvoriștea, a sărit în râul Siret pentru a salva o ovină și nu a mai reușit să iasă.

S-a stabilit că victima, P.H. de 18 ani,  a fost, până la vârsta de 18 ani, în plasament de tip familial în  comuna Văculești, județul Botoșani, unde își avea domiciliul.

La data de 07.07.2023, tânărul a plecat de la locuința de domiciliu, la imobilul mamei sale din comuna Zvoriștea, pentru a o ajuta pe aceasta la treburile gospodărești, dar și la pășunarea oilor de la o stână pe care mama lui o deține.

La data de 11.07.2023, dis-de-dimineață P.H. s-a deplasat împreună cu fratele său în vârstă de 13 ani, la stână, să pască oile.

În jurul orei 12.00, în timp ce păzea oile pe malul râului Siret a observat că una ditre ele a căzut în apă și a sărit imediat înrâu, dorind să o salveze. Din cauza debitului crescut al râului Siret, P.H. nu a mai reușit să iasă din apă, a strigat după ajutor. Fratele său de 13 ani  a auzit stigătele și s-a deplasat către un grup de persoane aflat pe marginea râului Siret cărora le-a spus că  fratele său a căzut în apă și se îneacă. Una dintre acestea a sunat la 112  solicitând intervenția autorităților. La fața locului s- deplasat un echipaj SMURD, un echipaj de pompieri cu barcă din cadrul ISU Suceava și un echipaj de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata.

În cele din urmă, P.H. a fost scos din apă, i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă  până la urmă, medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să constate decesul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *