Detalii șocante privind modul în care un individ din Ostra și-a abandonat unchiul, pe care tot el l-a accidentat, lăsându-l să moară

IPJ Suceava a oferit detalii legate de infracțiunea de omor pentru care a fost arestat un tânăr din comuna Ostra, care și-a accidentat grav unchiul, la aburcat în mașină și l-a transportat acasă, abandonându-l pe un pat, deși omul era grav rănit, avea mai multe oase rupte și sângera abundent.

Potrivit IPJ, în continuarea cercetărilor efectuate privind accidentul rutier a cărei victimă a fost Marcel R. din comuna Ostra, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus disjungerea cauzei și declinarea dosarului în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor”.

În acest sens, cercetările au fost continuate de către lucrătorii Serviciului Investigații Criminale Suceava sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, stabilind că în seara zilei de 05.01.2021 în jurul orelor 19,30, Paparuși Liviu Laurențiu din comuna Ostra, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes Vito pe DJ 177, datorită conducerii imprudente și pe fondul neadaptării la condițiile de trafic pe timp de noapte și drum în curbă la stânga, a acroșat lateral cu partea dreaptă a autoutilitarei pe victima Marcel R. de 50 ani, din aceiași localitate, ce se deplasa pe marginea părții carosabile în aceeași direcție de deplasare, proiectându-l și strivindu-l de parapetul de protecție. În urma acestui fapt a rezultat vătămarea gravă a lui  Marcel R., respectiv fracturi deschise la ambele gambe bilateral, cu leziuni vasculare.

După producerea accidentului, Paparuși Liviu Laurențiu a oprit autoutilitara și a mers la victimă observând că este chiar Marcel R. – unchiul său – și că acesta este conștient. A luat victima din locul respectiv și a transportat-o la domiciliu ei, a așezat-o în pat fără a-i acorda minimul de îngrijiri medicale  sau a anunța autoritățile sau o altă persoană și a abandonat-o în locuință, cunoscând că victima locuia singură. Ulterior, Marcel R. a decedat ca urmare a hemoragiei externe secundare fracturilor deschise ale ambelor oase gambă bilateral.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză, față de Paparuși Liviu Laurențiu a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „omor”, „modificarea  sau ștergerea urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție” și a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

În urma analizării probatoriului administrat în cauză, instanța a emis față de inculpatul Paparuși Liviu Laurențiu mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor susmenționate.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *