Mopan Suceava
Actualitate

Detaliile accidentului de pe DN2 H, la ieșirea din Rădăuți: Șoferul vinovat, Trifan Mihai din Brodina, avea alcoolemie de aproape 1,5 la mie în aerul expirat

IPJ a oferit detalii privind modul în care s-a produs accidentul din după amiaza acestei zile, de pe DN2 H, între Suceava și Gălînești, pe raza comunei Horodnic de Jos.

Astfel, în jurul orelor 13:30, Trifan Mihai, în vârstă de 27 de ani, din comuna Brodina, pe când conducea autoturismul Dacia Logan având direcția de deplasare dinspre Rădăuți către comuna Gălănești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu partea din dreapta față cu autoturismul Hyundai condus de numitul Ilie Iulian R. de 45 ani, din Sibiu, care venea circulând regulamentar, din sens opus.

În autoturismul Hyundai se aflau, ca pasageri, Alexandru I. de 40 ani din Rădăuți, iar pe bancheta din spate se afla Cristian V. de 38 ani din București.

Trifan Mihai, șoferul Daciei Logan, era singur în mașină

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămarea corporală a conducătorilor auto precum și a celor doi pasageri, aceștia fiind transportați la spital unde au fost diagnosticați după cum urmează:

Alexandru I. – politraumatism prin accident rutier- rănit grav;

Cristian V. – fractură membru inferior stâng, fractură membru superior stâng- rănit grav;

Trifan Mihai – fractură gleznă stângă- rănit usor;

Iulian R. –  policontuzionat prin accident rutier, fractură membru inferior drept-rănit grav;

Conducătorul autoturismului marca Dacia Logan, Trifan Mihai a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Întrucât nu s-a reușit testarea acestuia cu aparatul Drugtest, acestuia i-au fost prelevate probe de sânge și urină pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Conducătorul autoturismului marca Hyundai, Iulian R. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, vinovăția producerii accidentului aparține lui Trifan Mihai, care,  aflându-se sub influența alcoolului, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabil umed, pe timp de ploaie și a pătruns pe sensul opus al direcției de deplasare.

I s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă  și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *