Detaliile accidentului mortal de ieri, de la Vicovu de Sus. Șoferul responsabil de producerea acestuia era beat

Polițiștii au oferit detalii privind accidentul mortal petrecut ieri după amiază la Vicovu de Sus, arătând că șoferul responsabil de producerea acestuia se afla sub influența alcoolului.

La data de 02.11.2022, ora 16.00, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus s-au sesizat privind producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești, pe strada Cernăuți din localitate.

Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că C.S. în vârstă de 26 de ani, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A8 pe strada Calea Cernăuți, pe raza localității, dinspre Centru către Punctul Vamal, circulând cu viteză, nu a putut evita coliziunea cu autoutilitara marca VW Transporter, care a efectuat, fără a se asigura corespunzător, virajul la stânga din parcarea din fața Grădiniței cu program normal nr. 3 Vicovu de Sus, neacordând prioritate de trecere, autoturismului. Autoutilitara VW Transporter, care era condusă de A.O. în vârstă de 50 de ani, din localitate, a intrat în coliziune cu autoturismul Audi.

După impact, autoutilitara s-a răsturnat, conducătorul auto rămânând încarcerat. Autoturismul Audi a părăsit partea carosabilă, și a ajuns în șanț.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare din cadrul Grupei ISU Vicovu de Sus care au procedat la descarcerarea lui A.O., acestuia efectuându-se manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, fără succes, ecchipajele din ambulanțe fiind nevoite să constate decesul bărbatului.

O altă ambulanță l-a preluat pe I.S., pasager pe scaunul din dreapta față a autoturismului Audi și l-a dus la spital.

Conducătorul autoturismului, C.S., a suferit și el răni,  a fost testat cu apartul etilometru, rezultatul testării fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind și el dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

I.S. a fost diagnosticat la Spitalul Municipal Rădăuți cu „politraumatism coloană cervicală, hematom periorbitor dreapta, politraumatism toraco-abdominal, TCC cu pierdere de conștiință și amnezie”, iar șoferul  C. S.  a fost diagnostricat cu „Traumatism toraco-abdominal și TCC”, aceștia fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „ucidere din culpă”.

După externarea lui C.S., față de acesta urmează să se dispună măsuri procesuale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *