Deținuți de la Penitenciarul Botoșani, voluntari în Campania #1COPACPEAN, vor planta 15.000 de puieți în județul Suceava

Comisarul șef de poliție penitenciară Dumitru-Daniel Pînzariu, directorul Penitenciarului Botoșani a anunțat că mai mulți deținuți vor participa în această toamnă la o acțiune de plantare de arbori în județul Suceava, în cadrul Campaniei #1COPACPEAN, inițiat de fabrica de ambalaje UrsPack  Suceava.

Potrivit comunicatului de presă transmis, este vorba despre un proiect inițiat pe data de 10 aprilie a anului 2021 de către fabrica de ambalaje eco-friendly UrsPack  Suceava. Campania #1COPACPEAN reunește în etapa de toamnă și voluntari din rândul persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Botoșani.

Inițiativa prezentului proiect subscrie îndemnului: “un copac plantat este darul minim pe care fiecare dintre noi îl poate oferi naturii” și rezidă din dorința de a da înapoi naturii măcar o parte din bogăția pe care aceasta o oferă omenirii.

Prin intermediul acestui manifest pentru conștientizarea problemelor mediului înconjurător, 10 voluntarii înscriși pentru zilele de 11 și 12 noiembrie 2021 își propun plantarea a 15.000 de puieți în două localități de pe raza județului Suceava, zonesemnificativ afectate de defrișări și alunecări de teren.

Prezentul demers se numără printre acțiunile întreprinse de către companie în vederea reintegrării persoanelor care au executat măsuri privative de libertate în penitenciare, printre angajații acesteia numărându-se în prezent 25 de foști deținuți.

În ceea ce privesc demersurile de reintegrare socială, astfel de acțiuni pot contribui atât la creşterea nivelului şi eficienţa intervenţiei recuperative, precum și lamodificarea de atitudini şi convingeri cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către persoanele condamnate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *