Dezinfecția în oraș: echipe pe străzi, parcuri, locuri de joacă. Se reclamă că acestea acționează doar prin centru. Asociațiile ar face dezinfecție prin blocuri dar cu materiale de la Primărie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis o suită de fotografii prin care se ilustrează modul în care se intervine în municipiul reședință de județ pentru realizarea dezinfecției.

Pozele sunt însoțite de o scurtă declarație: ”Dezinfectăm tot orașul. Facem tot ce trebuie și tot ce ne stă în putere pentru a limita extinderea epidemiei. Stropim străzile, spațiile verzi, locurile de joacă. Fac un apel la președinții Asociațiilor de Proprietari să pună în aplicare toate măsurile emise de Guvern și să facă dezinfecții în această perioadă în scările de bloc. Doamne ajută!”, se arată în mesajul primarului Ion Lungu postat pe pagina sa de facebook.

Desigur, comentariile sucevenilor nu au întârziat să apară. Cei mai mulți reclamă faptul că această activitate de dezinfecție se face mai mult prin centrul orașului, foarte puține sau niciuna dintre echipele de dezinfecție ajungând pe străzile din cartiere. Tocmai acolo unde circulația pietonilor este mai intensă, în condițiile limitării  deplasării acestora de către ordonanțele militare emise.

Pe de altă parte, cetățenii au reclamat că asociațiile nu se implică în realizarea dezinfecțiilor pe scările de  bloc, unele așteptând ca Primăria să vină cu dezinfectantul. Sunt cazuri în care femeia de serviciu n-a mai trecut prin blocuri de la intrarea în vigoare a stării de urgență. Astfel că, cetățenii consideră că nu este suficientă o recomandare asociațiilor de proprietari, ci trebuie impuse obligații acestora:   ”Nu le mai recomandați, domnule primar! Transformați recomandarea in obligație! Românul știe doar de frica!”, se spune în unul dintre aceste comentarii la anunțul făcut de Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *