Mopan Suceava
Actualitate

Dezinteres, uitare sau artă abstractă la mormântul pictoriței sucevene Elena Greculesi?

O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte. Așa s-a întâmplat și azi, când trecând în revistă ce se mai întâmplă prin Suceava din mediul on-line, am stăruit asupra unei postări atenționare, care ne-a pus  în tristă alertă.

Profesorul Iulia Buraciuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, atenționează printr-o postare de la fața locului asupra stării de degradare în care se află mormântul artistei plastice sucevene, Elena Greculesi.

Pentru cei care încă nu știu, avem colecții impresionate care îi poartă numele la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”, avem lucrări în colecțiile muzeelor care îi poartă semnătura, avem săli care îi poartă numele, avem proiecte culturale care îi poartă numele, dar nu avem pe nimeni care să îi poarte grija locului de veci. Un loc însemnat cu numele și chipul artistei, cu o placă comemorativă năpădită de buruieni, roasă de stihiile vremurilor, uitată de lume.

„De obicei, sunt optimistă și văd partea plină a paharului. Acum aș vrea să-mi spună mie psihoterapeuții cum să găsesc ceva pozitiv în situația asta…
Pentru cine nu știe cine este Elena Greculesi și, mai ales, pentru „domnii” de la cultură: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Elena_Greculesi”, este atenționarea transmisă de profesorul Iulia Buraciuc.

Un comentariu la postarea la care facem referire, al actriței Oana Ghioca, pe care mai marii urbei ar trebui să-l întoarcă pe toate fețele – până se va întâmpla ceva, ceva bun.: ”Partea plină a paharului e că ramurile se vor usca, iarba le va invada și sufletul unei pictoriței vede frumusețea oriunde e ea”.

Să mai precizăm că Artistul Elena Greculesi este și Cetățean de Onoare al municipiului Suceava?

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *