Dezvoltări imobiliare fără cap și coadă, în municipiul Suceava

Cine este vinovat pentru că pe strada Traian Țăranu nu va funcționa rețeaua de apă și canalizare. De ce nici clădirile de pe strada Octavian Goga, nu vor fi racordate la rețeaua de apă și la cea de canalizare, gestionată de ACET, întrebări retorice.  Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis miercuri, într-o conferință de presă, că  nefinalizarea lucrărilor de alimentare cu apă și de punere în  funcțiune a serviciilor de canalizare  pe strada Traian Tăranu din zona Obcini a municipiului Suceava este cauzată de o intervenție a unui consilier județean, locuitor în zonă,  care a condus la decizia reluării procedurii de solicitare  a acceptării ca conductele de apă și canal să treacă prin terenul nefolosit al Consiliului Județean.

S-a găsit și un traseu alternativ care să nu deranjeze  principiul legal intransigent al mai sus amintitului consilier județean.

O problemă asemănătoare s-a ivit însă în partea cealaltă a municipiului Suceava. Pe drumurile construite recent spre pădurea Adâncata, cu plecare dinspre strada Gheorghe Doja, s-au ridicat în ultimii ani vile somptuoase pe terenul unui dezvoltator imobiliar privat. Acest dezvoltator imobiliar a mirosit naivitatea sucevenilor cu bani la borsetă și le-a oferit oportunitatea de cumpăra teren și de a construi  vile pe aceste parcele.

Din nefericire pentru cumpărători, ei  neavând dorința de a se asigura că bucata de pământ cumpărată are și utilitățile la dispoziție, și-au construit vile somptuoase, multe dintre ele postate pe rețelele de socializare ca fiind realizarea vieții lor.

Foarte repede însă au început problemele: aducțiunea de apă era doar una temporară, realizată provizoriu de dezvoltatorul imobiliar iar canalizare nu exista.

Apa curentă venea dintr-o înțepătură nelegală în rețeaua de canalizare a orașului iar canalizarea nu avea cum să funcționeze.

Pe noua stradă  Octavian Goga sunt 300 de cetățeni furioși că nu au acces  la utilități. Primarul Ion Lungu le dă dreptate dar le transmite, totodată, că  atunci când apelează la dezvoltatorii imobiliari, sucevenii trebuie să se asigure dacă au sau nu asigurate utilitățile în zona perimetrului în care doresc să își ridice o locuință.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *