Mopan Suceava
Actualitate

Digi 24: Raportul legiștilor – Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovat

Medicii legiști din Suceava au constatat că decesul bebelușului survenit în luna ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică. Ei susțin că micuțul a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii.

Conform sursei citate, DIGI 24, ”raportul legiștilor a vizat contextul în care un bebeluș de șase săptămâni a murit la sfârșitul lunii ianuarie, la Suceava, după ce a fost botezat.

Atunci, în spațiul public s-au declanșat valuri de reacții despre procedura în timpul botezului.

Totodată, procurorii au declanșat urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat botezul.

O primă concluzie emisă atunci de legiști a fost că bebelușul ar fi murit în urma lichidului aspirat în plămâni. Raportul făcut public acum arată însă alte concluzii.

Concret, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat”.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie copilul de o lună și jumătate a intrat în  stop cardio – respirator după ce a fost botezat, la Biserica cu hramul ”Sfinții Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Pruncul a murit la o zi în secţia ATI, unde fusese transportat, în stare gravă, fiind intubat și ventilat mecanic.

Știrea complete aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/raportul-legistilor-preotul-din-suceava-cercetat-pentru-decesul-unui-bebelus-dupa-botez-este-nevinovat-1518525?fbclid=IwAR2gMUj1yhO1auxalxrZA3yUhMb_w2wrDkgTQKzXiYpMbp59SsYtcDuvJ_c

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *