Mopan Suceava
Actualitate

Diplomă de Merit pentru tânărul Adrian Ferariu din Mironu, care a coborât în fântâna adâncă de 22 de metri pentru a-l salva pe bătrânului de 88 de ani, căzut înăuntru. Foto ISU

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, locotenent Alin Găleată,  l-a prezentat pe Adrian Ferariu, tânărul care a ajutat ieri pompierii să salveze pe bătrânul de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri, în satul Mironu, comuna Valea Moldovei. Astăzi tânărului de 19 ani i-a fost înmânată Diploma de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă.

Prezentăm în cele ce urmează textul transmis de locotenentul Alin Găleată, cel care i-a înmânat diploma, acasă la tânărul curajos de la Mironu:

”El este ADRIAN, tânărul care ne-a ajutat să-l salvăm pe bătrânul de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri.

Reamintim că ieri, colegii noștri de la Garda de Intervenție Gura Humorului, au intervenit cu modulul SMURD pentru salvarea unei persoane care a căzut într-o fântână, în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

O fântână construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri. Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat si au asigurat un voluntar din localitate, Adrian Ferariu, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântână. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân.

Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari. Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Ne-am interesat despre starea bătrânului, care a rămas internat, și suntem bucuroși că a supraviețuit acestei încercări. Sperăm să se facă bine cât mai repede și să se întoarcă acasă, unde îl așteaptă familia și cei apropiați ai săi.

Nu am uitat nici de Adrian, iar astăzi i-am făcut o vizită la domiciliu, în satul Mironu, și i-am înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.

Prin fapta sa, Adrian a devenit un „salvator de excepție” și a contribuit la consfințirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”. Felicitări!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *