Diplomă de prețuire pentru artistul Florin Mucea dar și pentru alți membri vechi ai Ansamblului ”Arcanul”, la  Festivalului Național de Folclor ,,Pe obcina neamului”

Un eveniment cultural deosebit s-a desfășurat joi seară, pe 5 mai, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava unde a avut loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Folclor ,,Pe obcina neamului”.

Interpreți renumiți ai cîntecului bucovinean, precum Angelica Flutur, Viorica Macovei , Gheorghiță Rotaru și nu numai au încântat numerosul public. Maestrul instrumentist Florin Mucea din Bilca a fost invitat special, în  calitate de fost membru al Ansamblului ”Arcanul” al Universității ”Ștefan cel Mare”

La spectacol a participat alături de Ansamblul ”Arcanul”, de asemenea ca invitat special și Ansamblul Folcloric Studentesc ,, ”Doina Carpaților” din Iasi, dirijat de conf. dr. Ciprian Chitu.

”A fost un moment special pentru mine atunci când cam urcat pe scenă și am interpretat cunoscuta melodie ”Sadău” alături de fiul meu Vasile Mucea . Vreau să precizez că el a participat la spectacol alături de ansamblul ”Doina Carpatilor ” al cărui membru este de ceva timp”, a declarat artistul Florin Mucea.

”Toată activitatea mea alături de Ansamblul ”Arcanul” al USV a fost răsplătită printr o ”DIPLOMĂ DE PREȚUIRE”, la fel fiind  fost apreciati și alții dintre cei mai vechi membri: cunoscutul maestru al fluierului originar din Horodnic Vasile Bădeliță, profestorul Gelu Cuzic, profesorul Dumitru Pomohaci, maestrul Leonard Zama, maestrul Ovidiu Svarț” a mai spus artistul din Bilca, care a arătat că initiativa de apreciere a meritelor vechilor membri ai ansamblului i-a aparținut prof. dr. ing. Sorin Pohoață, un om care a știut întotdeauna să mențina Ansamblul ”Arcanul” al USV ca o mare familie.

Florin Mucea a adăugat că ”momentul artistic a fost unul emoționant deoarece, într-un fel, i-am predat ștafeta fiului meu, cu misiunea de a duce folclorul și traditiile autentice mai departe”. El a spus că Taraful Florin Mucea a avut un program încărcat în perioada de Paste, fiind invitat inclusiv la un frumos Bal, pe 29 aprilie a.c., în Londra, unde a cântat  pentru românii din Marea Britanie.

 

”Aș vrea să mentionez încă ceva deosebit. Vestitele hutulci ale marelui rapsod regretatul Vasile Mucea, părintele meu, nu sunt uitate de oameni, deoarece artiștii care iubesc traditia caută să le readucă în lumină, în propriul stil .

Astfel, inegalabila Angelica Flutur, artista noastră dragă, a lansat de Paste, alaturi de Taraful Florin Mucea, un colaj de hutulci cântate de tatăl meu, peste care a așezat un dialog satiric de strigături. Este unul dintre cele mai apreciate colaje de acest fel, ajungând la sufletele oamenilor într un timp scurt de la lansare.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DfcCAORsg29k%26fbclid%3DIwAR09eb_PoF1P8ZlL7ArQSKK-ZZd1eB7Q9jWGqZm6LGXt_qy1cG4isFOg-ho&h=AT193zMDEezukCFRmi9q3Tu0LPq_8Pe8bwph7mo9LaAhcZo5uI7HobZsgI05Jd6BU4q8KwMWeeRwx-fqKr7RUNulW8KFwkhPfxBVYdhPrDhHMC_kot7HL3ahZJxSe36loe6P0JcQPTzdS9ppZ6AuzA

Acest colaj de strigături este dovada vie că huțulcile și cântecele vechi nu sunt uitate și oricând pot fi reinterpretate și readuse la lumină”, a spus artistul din Bilca, el transmițînd că urmează și alte evenimente importante la care Taraful Florin Mucea va fi prezent și va bucura sufletele iubitorilor de folclor.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.