Directorul DSP Dinu Sădean arată cum a ajuns în județ noua tulpină Covid din Marea Britanie, printr-un bărbat din Marginea proaspăt întors din Anglia

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean a oferit printr-un comunicat de presă detalii privind cazul  de infectare cu noua tulpină coronavirus, adusă în Suceava din Marea Britanie de un bărbat din Marginea.

Potrivit comunicatului de presă, la data de 5.01.2021 un cetățean român în vârstă de 39 ani, originar din județul Suceava a revenit în țară  cu mașina personală din Marea Britanie. La intrarea în țară DSP Suceava a emis decizie de carantinare, iar persoana in cauză s-a carantinat împreuna cu familia sa (soția si 3 copii).

Deoarece a devenit simptomatic, pe data de 9.01.2021 bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost testat rapid și investigat radiologic (imagine sugestivă pentru infectie Sars-Cov2) și a fost dirijat către Spitalul Județean de Urgență Suceava. A fost testat RT-PCR pe data de 13 ianuarie ac, iar pe data de 14 ianuarie o probă a fost trimisă la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere genetică, rezultatul confirmând prezența unei tulpini de Sars-Cov2/B.1.1.7. (Prezumăm că aceasta este denumirea oficială a noii tulpini a viruslui Covid, cu origine în Marea Britanie, n.r.)

Având o evoluție lent favorabilă, sub tratament simptomatic și sursă de oxigen, pacientul s-a externat la cerere pe data de 22 ianuarie a.c.  Pe data de 24 ianuarie a.c. pacientul a solicitat ambulanța și s-a reinternat la Spitalul Județean Suceava pentru investigare și tratament afecțiune noncovid.

DSP Suceava a efectuat în data de 12 ianuarie a.c. ancheta epidemiologică și a identificat 4 contacți familiali care au primit decizii de carantină la domiciliu, 14 zile, fiind urmăriți clinic de către medicul de familie, ușoare simptome care s-au remis sub tratamentul recomandat, cu evolutie clinică favorabilă

Acestea sunt informațiile transmise până acum de către Directorul executiv al Direcției de sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Florin Sădean, cu privire la cazul pacientului din comuna Marginea, confirmat ca fiind infectat cu tulpina britanică a virusului Sars – Cov – 2.

Pacientul este în continuare internat la Spitalul Județean Suceava, Secția Boli Infecțioase, Sectorul Covid.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *