Directorul OCPI Suceava, Vasile Mocanu: Încep lucrări noi de cadastru, gratuit pentru cetățeni, în 75 de UAT- uri din județul Suceava

Directorul OCPI Suceava, Vasile Mocanu, a anunțat că 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 85 care au contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava au încheiat, recent, contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale.

Suma totală aferentă acestor contracte este de 10.025.039 de lei, urmând a fi înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară un număr estimat de 64.112 de imobile. Lucrările se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Suceava.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Suceava trebuiau să găsească prestatori până la data de 27.09.2021.

În prezent, din totalul de 114 UAT-uri din județul Suceava, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (Moara și Mănăstirea Humorului). Sunt în derulare lucrări de cadastru la nivelul întregii comune în: Drăgoiești, Poiana Stampei, Pojorâta, Stulpicani, Sucevița și Vama. În alte 66 de UAT-uri au fost încheiate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, pe sectoare cadastrale, fiind deschise gratuit pentru cetățeni 116.164 de cărți funciare.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.   

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *