Mopan Suceava
Actualitate

Disco Retro mâine seară la Vicovu de Jos, cu domnul Petruț la butoane!

Timp de o săptămână și jumătate, la Vicovu de Jos, în noua Bază Sportivă, s-a desfășurat un eveniment sportiv de anvergură, Cupa ”Fair – Play” la care au participat 16 echipe  de sportivi din mai multe localități și mai multe generații, pasionați de fotbal.  Mâine se va juca marea finală și abia după ce arbitrul va fluiera sfârșitul meciului, vom afla cine va ridica trofeul.

Dar până atunci, putem anunța că Finala Cupei ”Fair-Play” va fi încununată de un eveniment cultural de care vicovenii nu au mai avut parte de decenii: ”Disco Retro”, un vis al profesorului Vasile Petruneac, ” domnul Petruț” pentru veterani, care va deveni realitate. Iar toți cei care au trăit în atmosfera disco a anilor ’80, se vor regăsi.

Invitația este pentru toată lumea, din toate satele și orașele din jur:

”Vino alături de noi, în curtea Centrului Cultural Vicovu de Jos, lângă Baza Sportivă, să dansăm împreună pe muzica anilor ’80, mixată de DJ Vasile Petruneac!” este mesajul postat chiar pe pagina de internet a Primăriei Vicovu de Jos.

La începutul anilor ’80 ai veacului trecut, discoteca de la Căminul Cultural din Vicovu de Jos era mai mult decât un eveniment. Era o instituție.

Sute de tineri din toate localitățile din jur se adunau sâmbătă seară, venind cum puteau: cu trenul, cu bicicleta, pe jos, pentru că domnul Petruț era la butoanele stației, făcea selecții într-un fel fără cusur de pe benzile magnetofoanelor pe care avea înregistrată muzică de cea mai bună calitate.

Unde mai pui că avea abilitatea de a alterna antrenantele melodii disco sau rock cu ”bluzurile” acelea atât de așteptate de bărbățeii din acea vreme, doritori să simtă lângă ei trupul cald  și respirația suavă a unei fragile domnișoare pe care o invitau la dans cu inima în gât.

Iar când domnul Petruț anunța ”damen bluz”, emoțiile erau de un milion de ori mai mari, atunci când tânărul vedea cum se apropie de el fata care îl poftea să danseze împreună cu dânsa.

Alte vremuri, alte ritualuri, romantismul din vremea aceea, greu de regăsit astăzi.

Așa atmosferă dorește, și sigur va reuși, să recreeze domnul profesor Vasile Petruneac, mâine seară, de la ora 21.00, la Vicovu de Jos!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *