Mopan Suceava
ActualitateEducatie

Dispoziție a primarul Bogdan Loghin: ”Fără fondul clasei și fondul școlii, în unitățile de învățământ din Rădăuți”

Pe pagina de internet a Primăriei Rădăuți a fost publicat un comunicat în care se arată că primarul municipiului Bogdan Loghin a transmis directorilor de școli că nu admite colectarea de sume de bani de la părinții elevilor, pentru fonduri ale claselor ori ale școlilor: ”Fără fondul clasei și fondul școlii, în unitățile de învățământ din Rădăuți!”, este sloganul asumat de șeful executivului rădăuțean, care s-a întâlnit astăzi cu directorii școlilor din municipiu.

Redăm în cele ce urmează comunicatul publicat pe pagina de internet a Primăriei Rădăuți:

”În primul rând, primarul municipiului Rădăuți, dl. Bogdan Loghin, dorește să mulțumească public tuturor părinților care i-au semnalat derapajele administrative din unele unități de învățământ de pe raza municipiului Rădăuți.

Referirea directă se face la strângerea fondurilor pentru clasă sau/și pentru școală. Asta nu trebuie să aibă loc!

Unitățile de învățământ primesc fonduri pentru funcționare, din bugetul local al Primăriei, la care se adaugă sponsorizările, fondurile europene și fondurile venite benevol prin Asociațiile de părinți, care au personalitate juridică, și care dețin o formă legală de funcționare, demonstrând transparență fiscală!

NU SE ADMIT alte forme de „colectă”, venită de la părinți, și așa greu încercați de toate neajunsurile vremurilor complicate pe care le trăim!

În acest sens, azi 20 septembrie 2022, dl. primar Bogdan Loghin a convocat în sala de ședințe a Primăriei toți directorii unităților de învățământ din municipiul Rădăuți, discutându-se exact aspectele menționate mai sus!

De la draperii, covoare, flori, medalii, diferite obiecte birotice și/sau electronice, costurile acestora NU trebuie să fie suportate de părinții elevilor din unitățile de învățământ!

Concluzia finală, venită din partea dl. primar Bogdan Loghin, și a departamentului Corp Control al primarului, fiind una singură :

„Aceste derapaje nu trebuie să aibă loc, iar actul educațional NU trebuie să fie condiționat de buzunarul părintelui”.

Vă mulțumim pentru încredere, dragi cetățeni, și vă sugerăm să ne semnalați cu și mai multă înverșunare orice situație neconformă cu care vă confruntați în orice instituție din municipiul nostru!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *