DNA se mută între Palatul Finanțelor și Palatul Administrativ

Clădirea de pe strada Bumbac (Vasile Bumbac, n.r.) dintre Palatul Finanțelor și Palatul Administrativ,  va deveni sediu al DNA. AJAC-ul se mută pe strada George Enescu, peste drum de ACET

Două proiecte de hotărâre privind închirierea   unor spații ce aparțin județului, în perimetrul municipiului reședință de județ, a dus la o controversă între aleșii județeni. Primul a vizat mutarea sediului AJAC (Asociației Județene de Apă și Canalizare) din clădirea de pe strada Vasile Bumbac, cea care a fost sediu de inspectorat școlar județean, ulterior dată în folosință de Consiliul Județean pentru 15 ani, mai nou repreluată de CJ, pentru a organiza în interior sediul AJAC într-o altă clădire de pe strada George Enescu, peste drum de ACET. Rațiunea bună este că e mai bine ca AJAC-ul să fie aproape de ACET,  decât altcumva.

Minunat și liniștitor pentru suceveni este însă că acea clădire nu va rămâne în paragină. Tot azi, consilierii județeni au trebuit să analizeze și să voteze o solicitare a Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, care a cerut să preia, în condițiile legii clădirea, pentru noul sediu DNA Suceava.

Procurorul șef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, și-a argumentat solicitarea invocând legea care obligă administrațiile locale să pună la dispoziție spații corespunzătoare pentru desfășurarea activității unor structuri judiciare. A explicat că DNA Suceava funcționează la mansarda clădirii Parchetelor, pe același palier cu DIICOT. Camerele pe care le au la dispoziție sunt mici, câte trei procurori într-un birou, astfel încât este greu de făcut  o anchetă. 

Consilierii județeni PSD au cerut o pauză de 5 minute pentru consultări iar la întoarcere au arătat că, deși au fost păreri diferite, votul final va fi pentru ca imobilul de pe strada ”Vasile Bumbac” să fie încredințat Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Aticorupție.

 Asta nu înseamnă că procurorul șef Mihaela Mihai nu și-a primit porția de ironie din partea consilierilor județeni și a publicului prezent la dezbateri pentru că, probabil din nepriceperea subtilităților locale, a insistat în frazele sale să arate că are nevoie de clădirea de pe strada ”Bumbac”.  Pentru suceveni, Vasile Bumbac este la fel de valoros cum  este George Enescu  pentru Botoșani și pentru toată lumea.

De aceea,  puțini locuitori ai municipiului Suceava și-ar permite să spună că stau pe ”Enescu”. Iar George Enescu are în Suceava o stradă și un bulevard.

Mai trebuie de punctat faptul că, după cele cinci minute de consultări ale opoziției din Consiliul Județean, doamna procuror șef Mihaela Mihai, văzând că solicitarea domniei sale a fost votată în unanimitate, de toți cei 37 de consilieri prezenți la ședință, le-a transmis, în glumă sau în serios, nu putem ști, o urare bună: ”La revedere!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *