Mopan Suceava
Social

Doar un sigur caz de infectare cu coronavirus depistat în centrele DGASPC, în afara focarelor de la Sasca Mică și Costâna – un muncitor necalificat de la Zvoriștea

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a făcut publică o situație a rezultatelor testării pentru COVID 19 în centrele rezidențiale pentru persoanele adulte cu dizabilități pe care le deține în județul Suceava, altele decât cele care sunt deja confirmate ca focare de infecție, de la Sasca Mică și Costîna, unde s-au înregistrat la un loc peste 420 de ămbolnăviri în rândul persoanelor internate și personalului de îngrijire.

Astfel, prin ultimul comunicat de presă transmis de DGASPC se arată că s-a depistat doar un sigur caz de infectare, a unui muncitor necalificat de la Centrul din Zvoriștea:

Comunicatul de presă arată că urmare a testării personalului  din cadrul centrelor rezidențiale pentru persoanele adulte cu dizabilități, din structura DGASPC Suceava, vă comunicăm următoarele rezultate:

– La Centrul de Recuperare și Reabilitare Pojorâta, care ocrotește 51 de persoane adulte și vârstnice cu dizabilități, au fost testați  47 de angajați (din tura 1, tura 2)- toți au fost diagnosticați negativ.

– La Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități ”O nouă Viață” Siret care ocrotește un număr de 39 de beneficiari în cinci case de tip familial, au fost testați 23 de angajați (tura 1 și tura 2)- toți au fost diagnosticați negativ.

– La Casa Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp- ”O Nouă Viață” Suceava, care ocrotește un număr de 17 beneficiari, au fost testați 18 angajați (din tura 1 și 2) – toți au fost diagnosticați negativ.

-La Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, care ocrotește 73 de beneficiari din cei 38 de angajați testați (tura 1 și 2), 31 sunt negativi, pentru 6 așteptăm din nou rezultatele deoarece au ieșit neconcludente iar pentru un muncitor necalificat,  rezultatul a ieșit pozitiv.

Se menționează că la Centrul de Abilitare și Reabilitare de la Todirești pentru toți  cei 31 de angajați din tura 1 și 2 –rezultatele au fost negative.

Deasemenea, au mai fost testați 9 angajați de la o căsută de tip familial din Fălticeni, pentru copii, deoarece una din asistentele medicale a fost detașată o perioadă la CRRN Sasca  Mică și s-a reîntors la serviciu în cadrul căsuței – toți cei 9 angajați sunt diagnosticați negativ.

”Reamintim, deasemenea faptul că primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor și angajaților a fost Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce șefa centrului se afla în izolare la domiciliu și a fost testată pozitiv. Toți angajații și beneficiarii centrului sunt diagnosticați negativ.

Prin aplicarea Ordonanței Militare Nr. 8, începând cu 11 aprilie, colegii noștri din serviciile rezidențiale pentru copii și adulți, o parte execută ture în izolare la centre, de câte 14 zile iar ceilalți se află în izolare la domiciliu tot timp de 14 zile și le suntem recunoscători pentru faptul că depun  toate eforturile ca toată activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții”, se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *