Doctorul Alexandru Rafila: ”Era mai bine și mai înțelept ca piețele să nu fie închise ci să fie mai atent supravegheate de către autoritățile locale”

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul  României  la Organizația Mondială a Sănătății, profesor universitar și candidat din partea PSD la Camera Deputaților  în alegerile din 6 decembrie a declarat azi, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Suceava că piețele agroalimentare din țară nu ar fi trebuit închise și a argumentat de ce:  

”Era mai bine și mai înțelept ca piețele să fie mai atent supravegheate de către autoritățile locale, de Poliția locală, care să vegheze la utilizarea măștii de către producătorii care vând în piețe, să controleze fluxul de persoane din piețe, decât să le închidă. Acest lucru se reflectă în aglomerarea altor spații comerciale care rămân deschise. Oamenii nu mai merg la piață dar merg în altă parte unde se creează aglomerație, timpi de așteptare suplimentari, aceasta în nici un caz nu este o măsură de sănătate publică. Cred că trebuia o reflecție mai bună atunci când s-a luat măsura închiderii piețelor, chiar și la cele închise se putea realiza o aerisire mai bună, o ventilație mai bună în aceste spații, nu era o problemă deosebită. Vânzarea exclusiv în exterior a produselor agroalimentare este acum, în sezonul rece, o problemă atât pentru cei care le vând cât și pentru cei care le cumpără dar și pentru păstrarea calității acestor produse.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *