Doctorul Liliana Croitoru, recunoscutul medic internist și gastroenterolog sucevean, a murit răpusă de covid. Nu se vaccinase, deși familia ei, care a supraviețuit bolii, făcuse acest lucru

Comunitatea medicală din Suceava și nu numai,  este în aceste zile întristată de moartea doctorului Liliana Croitoru, unul dintre cei mai buni specialiști în medicină internă din județ. A fost răpusă de covid, găsindu-și sfârșitul în secția ATI a Spitalului Județean, unde era internată de mai multe zile, în ultima perioadă fiind intubată. Liliana Croitoru nu era vaccinată anticovid. Virusul a lovit și în ceilalți membri ai familie, soțul – medic radiolog și fiul lor, care erau vaccinați și au dezvoltat forme mai ușoare ale bolii. De menționat că dr. Constantin Croitoru, medicul radiolog, a fost și el internat ți, chiar dacă avea mai multe comorbidități, s-a vindecat, fiind de curând externat. Pentru doctorul Liliana Croitoru însă, colegii ei nu au putut face nimic pentru a o menține în viață. 

Prezentăm în cele ce urmează mesajul de condoleanțe  transmis de colectivul de medici ai Spitalului  Județean Suceava:

A plecat dintre noi… Dr.Croitoru Liliana – medic primar medicină internă şi gastroenterologie, doctor în ştiinţe medicale, fost şef secţie gastroenterologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Sfântul loan cel Nou” Suceava.

Bazată pe o excelentă pregătire profesională, şi-a dobândit prin examene şi concursuri toate titlurile, ajungând doctor în medicină, fiind recunoscută ca o personalitate de vază a gastroenterologiei.

A făcut parte din acea pleiadă de medici cu o ascensiune treptată, de la tânăr medic absolvent, până la medic primar cu dublă specialitate şi doctor în ştiinţe medicale.

Acest traseu a fost bazat pe prestaţii şi activităţi care au aşezat-o pe o orbită de excepţie a performanţelor profesionale. Fire deosebit de perseverentă, şi-a fixat cu înţelepciune obiectivele, fiind capabilă de disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus.

A avut întotdeauna excelente relaţii, atât pe plan profesional, cât şi pe plan uman, bazate pe un comportament etic ireproşabil în relaţia cu pacienţii, cu colegii, dar şi cu societatea.

Şi-a exercitat profesia şi după plecarea din spital, cu conştiinţă şi demnitate în cadrul Policlinicii Bethesda, până la ’’întâlnirea” cu acest virus nemilos.

A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021. Drum lin spre stele!

întreaga comunitate medicală, prieteni, rude, pacienţi sunt profund îndureraţi de pierderea distinsei dnei doctor. Sincere condoleanţe. 

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *