Doctorul Mircea Macovei, noul director medical al Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Azi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a semnat, la propunerea managerului Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou”,  decizia prin care a fost numit, cu titlu interimar, în funcția de director medical al Spitalului Județean, doctorul Mircea Macovei. Numirea sa a fost făcută pentru o perioadă de 6 luni, urmând ca după aceea să se organizeze concurs pentru ocuparea acestei funcții pentru un interval de trei ani.

Conform prevederilor Legii 95,2006, privind reforma în domeniul sănătății, durata de activitate a medicilor s-a majorat de 65 la 67 de ani iar pentru cei cu doctorat în științe medicale, până la 70 de ani, în spitale publice. Medicii care au îndeplinit vârsta de pensionare de 67 de ani nu mai pot candida sau să fie numiți în funcții de conducere – șefi de secție, directori medicali ori manageri.

Pentru doctorul Doina Ganea, cea care a deținut cu titlu interimar funcția de director medical la Spitalul Județean Suceava nu a mai fost posibilă prelungirea interimatului în condițiile legale mai sus amintite. Domnia sa a revenit pe funcția de șef de secție de pe care fusese anterior detașată ca director medical interimar.

Doctorul Mircea Alexandru Macovei este medic primar în cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Județean Suceava ,  competențele sale mai importante fiind  chirurgia artroscopică a genunchiului. Cei care au avut nevoie de un sfat bun și de recomandare pentru o bună recuperare, administrate cu prețuire pentru fiecare pacient în parte, în număr de cam o sută pe zi, toate oferite cu pricepere,  știu că  tânărul doctor Mircea Macovei are toate înzestrările necesare pentru funcția de director medical al Spitalului Județean Suceava.

Doctorul Mircea Alexandru Macovei este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Este medic la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, secția ortopedie-traumatologie și are certificat de competenţă în artroscopie din  2012, la Universitatea din Bucureşti.

Miercuri va fi anunțată  oficial schimbarea de gardă la directoratul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *