Mopan Suceava
Actualitate

Doctorul Petrea Dulgheru, reales președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava

Pe 13 septembrie a avut loc Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, care a stabilit noua conducere a Colegiului, pentru următorii 3 ani. Doctorul Petrea Dulgheru, președinte în funcție,  a prezentat raportul de activitate al Colegiului iar ulterior s-a votat noua structură de conducere a Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

Dr. Petrea Dulgheru, singurul care și-a prezentat candidatura pentru un nou mandat, a fost ales în unanimitate președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

Vicepreședinți au fost aleși  dr. Nichita Boca și dr. Gheorghe Iacoban. Președintele comisiei de deontologie și litigii a fost ales dr. Cristian Teodoreanu. Au fost aleși și cei nouă membri ai Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

Doctorul Petrea Dulgheru începe astfel al 6-lea mandat de 3 ani în fruntea Colegiului medicilor Veterinari Suceava, 15 ani deja de când  a preluat această responsabilitate.

”Ziua de 13 septembrie 2022 a fost o zi poate unică  în viața mea, pentru faptul că am fost ales cu 100% din voturi de colegii medici veterinari și am gândit că acesta este un semn al recunoașterii muncii mele de o viață, în slujirea medicinei veterinare, în care m-am bazat mereu după cele trei principii:  libertate, demnitate, dreptate, de la care nu m-am abătut nicio clipă.

M-am bucurat pentru că au fost prezenți la adunare un număr foarte mare de colegi: 147, dintr-un număr total de 193 de membri cotizanți, cu drept de vot. O bună parte din cei care au lipsit au sunat și au explicat că nu pot închide activitatea în cabinete, ori că au probleme de sănătate ori personale.”, a declarat doctorul Petrea Dulgheru, președinte reinvestit al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

Cu acest prilej, el a rememorat atașamentul pe care l-a avut față de această meserie încă din timpul liceului:

” Am intrat pe tărâmul medicinei veterinare acum 53 de ani, când eram elev la Liceul veterinar  și m-am angajat ca zilier la Circumscripția Sanitară veterinară, unde am lucrat  atât în liceu, cât și în facultate. Tatăl meu a fost deținut politic, a fost deportat și a fost lăsat fără avere la colectivizare.”

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, Petrea Dulgheru a descris și traseul său profesional, care a conținut și 8 ani de conducere a Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava:

”De 45 de ani, de la terminarea facultății, am fost doar medic veterinar în liberă practică. Cu o întrerupere de 8 ani, cât am fost director al DSVSA Suceava. Sunt printre puținii directori, poate singurul din țară, care a renunțat  la statutul de funcționar public, slujbă bine plătită, și m-am întors la libera practică, în mijlocul colegilor mei, medicii veterinari.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *