Documente false și țigări de contrabandă, descoperite în urma controlului asupra unui ucrainean în PTF Siret

Echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret și lucrători vamali au depistat asupra unui cetăţean ucrainean un permis de conducere și o carte de identitate false, precum și țigări, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Ieri, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

Deși cetățeanul ucrainean îndeplinea toate condițiile de intrare în țară, în timpul controlului acesta a devenit agitat, fapt pentru care echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucători vamali a decis efectuarea unor verificări suplimentare.

Drept urmare, în îmbăcăminte, într-un plic, au fost descoperite un permis de conducere și o carte de identitate emise de autoritățile din Polonia, pe numele altei persoane, documente care nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

De asemenea, în bagajele persoanele, au fost descoperite 74 de pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 111 lei, fapt pentru care autoritățile vamale i-au aplicat cetățeanului ucrainean o amendă în valoare de 5.000 lei. În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conform Codului Penal, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *