Doi algerieni, rătăciți prin Vicov, reperați de polițiști pe podul de peste apa Sucevei, mergând pe jos spre Bivolărie

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat ieri dimineață, 12 septembrie 2020, în jurul orei 11:30, pe strada Nicolae Bălcescu, de pe raza orașului Vicovu de Sus, pe podul ce traversează râul Suceava, două persoane de sex masculin, care se deplasau pedestru înspre localitatea Bivolărie.

S-a procedat la verificarea celor două persoane, ocazie cu care s-a stabilit că acestea sunt originare din statul Algeria și nu au asupra lor nici un document de identitate sau călătorie. Cei doi au fost conduși la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit declarativ că aceștia au 23, respectiv 27 de ani și au trecut în mod ilegal frontiera de stat în România, din Ucraina, în data de 12.09.2020, printr-o zonă teritorială a orașului Vicovu de Sus.

În acest context s-a procedat la înștiințarea IGI, Centrul Regional de Procedură și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți, S.R.I., I.T.P.F. Suceava și S.P.F. Vicovu de Sus pentru a fi efectuate cercetări cu privire la modul în care cele două persoane au ajuns pe teritoriul României.

A fost primit sprijin din partea I.T.P.F. Suceava și S.P.F. Vicovu de Sus, iar după investigațiile și cercetările efectuate s-a stabilit o întrevedere cu partea ucraineană, urmând ca aceștia din urmă să se pronunțe cu privire la cererea de readmisie.

La nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus s-a înregistrat dosar penal cu privire la infracțiunea de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

Având în vedere cercetările efectuate, răspunsul primit  de la autoritățile ucrainene, precum și cererea persoanelor identificate  de a primi azil pe teritoriul României, acestea  au fost predate la IGI, Centrul Regional de Procedură și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.