Doi angajați ai unei benzinării din Câmpulung Moldovenesc, transportați cu arsuri la mâini și față, după o aprinderea a gazelor acumulate în interiorul căminului subteran

 Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată ieri dimineață, 24 septembrie, în jurul orei 10, prin SNUAU 112, de către o femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a anunțat că la stația Peco Rompetrol din oraș, a avut loc un accident în care au fost implicați doi angajați, aceștia suferind arsuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 10.00, E.B., un tânăr de 22 ani și B.V., de 25 ani, angajați la punctul de lucru din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare a pompelor. Deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă, cei doi angajați au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.

E.B. a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, aceasta producând un scurt-circuit electric care a provocat aprinderea gazelor acumulate în interiorul căminului. Aprinderea gazelor a fost însoțită de o deflagrație de mică anvergură, care nu a provocat distrugeri de bunuri în stația Peco.

În urma deflagrației, a rezultat accidentarea celor doi angajați Rompetrol, E.B., care se afla în interiorul căminului și B.V., care se afla lângă capacul metalic prin intermediul căruia se face accesul în cămin.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticate cu „arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și al mâinilor”.

Reprezentanții societății au fost informați cu privire la obligativitatea informării I.T.M. Suceava despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *