Doi bărbați din Hănțești au ajuns la spital după ce s-au cinstit cu formol

La 05.06.2021, ora 18.25, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din comuna Hănțești, despre faptul că alți doi, în timp ce se aflau la locuința sa au băut formol. 

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în ziua de sâmbătă, 05.06.2021, au venit la locuința celui dintâi un bărbat de 64 ani, din localitate și un altul de 37 ani, din comuna Răuseni, județul Botoșani, pentru a-l ajuta la reconstrucția podețului din fața imobilului.

În jurul orei 18.00, în timp ce Bilius Mihai era plecat împreună cu soția sa pe islazul localității Hănțești, pentru a aduce animalele acasă, unul dintre muncitori a găsit în anexa din curtea locuinței un recipient din plastic de 500 ml, cu ”formol – 24%”, lichid despre care acesta a crezut că este țuică. Cu intenția de a se cinsti, cei doi au ingerat câte o cantitate de aproximativ 30 ml  ”formol – 24%”.

După aproximativ 15 minute, când s-a reîntors la domiciliu, proprietarul a observat că cei doi se simt rău. I-a întrebat ce au făcut în lipsa lui iar ei au recunoscut că au dat dușcă câte un pahar de aproximativ 30 ml de lichid din recipientul  pe care o i l-au și arătat. Proprietarul și-a dat seama că cei doi au băut formol, motiv pentru care a apelat la 112 solicitând intervenția ambulanței.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata și două ambulanțe SMURD, care le-au acordat celor doi  primele îngrijiri medicale.

Cei doi au fost transportați cu ambulanțele la Spital, fiind diagnosticați  cu ”intoxicație involuntară cu formol”, unul dintre ei rămânând internat în unitatea spitalicească.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că proprietarul deținea formol în gospodărie pentru uz veterinar.

S-a întocmit dosar penal pentru două infracțiuni de „vătămare corporală din culpă”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.