Doi bărbaţi şi trei minori prinşi de jandarmi la tăieri ilegale de arbori, la Udeşti

Joi, 7 martie 2019, în jurul orei 07.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie și lucrători ai Gărzii Forestiere au depistat, pe raza localităţii Udești, județul Suceava, cinci persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Jandarmii au constatat că, în dimineața respectivă, doi bărbați cu vîrsta de 36 și respectiv 51 de ani și trei minori cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, cu domiciliul în comuna Udești și orașul Salcea, s-au deplasat cu două atelaje hipo în pădurea din apropierea satului Poiana, în zona cunoscută sub denumirea de “Vărzăroaia”. Folosindu-se de două drujbe și trei topoare, aceștia au tăiat 7 arbori din speciile fag și carpen, fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajele hipo și de a-i valorifica ulterior în zona localităţilor de domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos. Cei doi bărbați au fost predați Postului de Poliţie Udești pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 10 mc de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca, precizează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Please follow and like us:

One thought on “Doi bărbaţi şi trei minori prinşi de jandarmi la tăieri ilegale de arbori, la Udeşti

  • 22 martie 2020 la 10:18
    Permalink

    …..bine ca vanati cu mult elan si conștiinciozitate niște amarasteni cu trei surcele în două căruțe pt.nevoia de supraviețuire. Dar ce faceti cu tâlharii de austrieci care au chelit munții si dealurile țării ? Aveti ochelari cu blind sa nu vedeti nimic si botnițe sa nu suflati o vorba de mii de camioane ce va traversează județul încărcate cu bogăția neamului romanesc …aurul verde pe care înaintașii vstrii . au impadurit muntii bucovinei pt .urmasii ,urmașilor noștrii si care voi cei de azi numiti sa protejați această bogăție sunteti mâna ‘n mâna cu acești tâlhari criminali odiosi ai neamului care ne pagubesc de aerul sănătos de care ne bucurăm. Iar voi neispravitilor , trădători, vânzători de neam si glie urmăriți, amendați si faceti dosare penale unor tarani nevoiasi , amarati din comuna UDESTI ,în trecut o comuna prosperă cu oameni harnici , frumosi si bine educați, cu gospodării ce se …invarteau după soare , unde hoția, nesimțirea, erau păsări rare .Acum ce se intampla in multe comune si sate domnește mizeria , lipsa celor necesare de la lemne , alimente ,educație etc .!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *