Doi cărăuși ucraineni  au abandonat 2000 de pachete cu țigări la Costileva și s-au retras dincolo de graniță când polițiștii de frontieră au tras cu pistoalele

Cotrabanda țigări la granița cu Ucraina reintră încet, încet, în normalitate.: În data de 15 mai a.c, în jurul orei 01.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității  Costileva, comuna Ulma, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că cei doi indivizi nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *