Doi cetățeni din Algeria şi Tunisia, opriți la granița cu Ucraina de polițiștii de frontieră suceveni

 

Conform unui comunicat de presă, Polițiștii de frontieră au depistat și reținut doi cetățeni din Algeria şi Tunisia, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina prin zona de frontieră verde din zona Falcău – Brodina

Cele două persoane au fost predate Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 20 octombrie a.c.,  potrivit comunicatului de presă transmis, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Falcău, județul Suceava, doi  cetățeni străini, de sex masculin. Deoarece cei doi nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă au fost duşi la sediul sectorului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că unul are vârsta de 25 de ani şi este din Algeria, iar celălalt de 35 de ani şi provine din Tunisia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *