Evenimente

Doi cetățeni din Maroc, prinși la graniță de polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus și trimiși înapoi în Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, au depistat și reținut doi cetățeni marocani, care au trecut ilegal frontiera în România din Ucraina.

În data de 16 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune în cooperare cu autoritățile de frontieră ucrainene, pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră au depistat la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus, jud. Suceava, doi bărbaţi care se deplasau spre interiorul țării.

Persoanele în cauză  nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei doi bărbați sunt cetățeni din Maroc, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni din Maroc au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *