Mopan Suceava
Evenimente

Doi cetățeni ucraineni, cercetați de poliţiştii de frontieră de la Vicovu de Sus pentru că au prezentat la control documente false

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 49 de ani, având calitatea de șofer de rezervă al unui autocar înmatriculat în Ucraina.

Odată cu pașaportul, cetățeanul în cauză a prezentat şi un atestat de competenţă profesională. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea atestatului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Două ore mai târziu, în același punct de trecere, tot pe sensul de intrare, s-a prezentat un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

Și de această dată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de competență profesională este fals, întrucât nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În ambele situații, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări, față de cei doi cetățeni, în primul caz sub aspectul săvârşirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar în cel de-al doilea, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, cele două documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other