Doi copii accidentați aseară de tineri băuți conducând mopedul ori mașina, la Iacobeni și Verești

Două evenimente rutiere soldate cu răniți, victime fiind  un băiat de 8 ani din Iacobeni și fetiță de 15 ani din Verești au fost anunțate de Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava în seara zilei de duminică. Amândouă cazuri au ca

Pe la ora 18.00, în timp ce conducea un moped pe raza comunei Iacobeni, un localnic de 21 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu pietriş, a derapat și s-a răsturnat. A părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliţiei, fiind identificat ulterior la el acasă.

Din accident, a rezultat rănirea unui băiat de 8 ani pasager pe moped.  

Inițial, el a fost transportat de conducătorul mopedului la domiciliul unor rude, de unde s-a chemat o ambulanță pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „părăsirea locului accidentului”. Tânărul de 21 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava,  urmând ca, la 08.04.2019 să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru stabilirea unor  măsuri preventive.

În aceeași zi, pe la ora  20.00, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Verești, un localnic de 18 ani nu s-a asigurat corespunzător, a surprins și accidentat o minoră de 15 ani, din comuna Dumbrăveni, care se afla în spatele autovehiculului, după care, a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de polițiști.

Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul automobilului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *