Mopan Suceava
Actualitate

Doi copii intoxicați cu fum într-un incendiu, la Salcea. Cel mare are doi ani și șase luni, celălalt un an și jumătate

În această seară, la ora 16.15, a fost anunțat un incendiu în interiorul unei locuințe din orașul Salcea. Focul a fost stins de către vecini până la sosirea pompierilor.

Pompierii militari au  fost cei care au extras din imobilul ce luase foc,  doi copii, unul de doi ani și șase luni celălalt de un an și jumătate. Cel mare a fost intubat și stabililizat, iar cel mic se afla în stop cardio respirator și i s-au aplicat manevre de resuscitare.

Au venit la fața locului ambulanțierii SMURD care au reușit să îl revitalizeze pe copilul de un an și jumătate, care în urma eforturilor de resuscitare depuse a ieșit din stopul cardiac constatat inițial.

Cei doi copii, împreună cu mama lor au fost transportați la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde au primit îngrijirile medicale necesare.

La evenimentul anunțat, ISU Suceava  a intervenit cu o autospecială de stingere, cu două ambulanțe SMURD (TIM și B2) iar Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit de asemenea cu un echipaj.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire, un termo – șemineu cu lemne. Copilul cel mare ar fi răsturnat un suport pentru uscat rufe peste șemineu. De acolo s-au aprins hainele și alte materiale combustibile din apropiere, care au ars mai mult mocnit dar cu degajare de fum care a dus la celor doi micuți, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, sublocotenent Alin Găleată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *