Doi farmaciști din Suceava, soț și soție, trimiși în judecată pentru fraudă informatică, evaziune fiscală și fals în acte. Cei doi au folosit datele unei persoane care a cumpărat medicamente și au creat cont pe un site de jocuri de noroc

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi (soţ şi soţie), ambii farmaciști, cercetaţi în stare de libertate, pentru tentativă la infracţiunea de fraudă informatică, infracţiunea de evaziune fiscală şi infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

Inculpaţii sunt soţ şi soţie şi ambii profesează ca farmacişti, la puncte de lucru din judeţul Suceava ale aceleiaşi farmacii.

Într-o zi în cursul lunii martie 2015, persoana vătămată s-a deplasat la punctul de lucru al farmaciei la care îşi exercita atribuţiile de serviciu inculpatul, ocazie cu care aceasta a obţinut un card de fidelitate la respectiva farmacie, iar farmacistul a intrat în posesia unei copii scanate a actului de identitate al persoanei vătămate.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016, cei doi farmaciști au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanţă (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Cei doi soți au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate, şi au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpaţi, iar aceste acţiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligaţiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs.

La data de 24.04.2016 farmacistul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc, a depus în numerar suma de 500 lei printr-o dispoziție de încasare şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate, dispoziţia de încasare fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 500 de lei.

Ulterior, la data de 28.04.2016, farmacista s-a prezentat la acelaşi punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziție de plată şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate, dispoziţia de plată fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 2.356 de lei.

De asemenea, cei doi soți inculpaţi au ascuns sursa impozabilă obţinută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanţă, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător şi au obţinut la data de 28.04.2016 câştiguri din jocuri de noroc la distanţă în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Dosarul a fost înaintat, spre  soluţionare, Tribunalului Suceava.

        

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *