Doi indivizi au lăsat fără internet și televiziune prin cablu o parte a comunei Dornești, furând cablul dar și stâlpii de susținere al acestuia

Vineri seară, pe la ora 21:15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în comuna Dornești, pe strada din spatele cimitirului, se taie stâlpi care susțin cablul de internet.

Pe drumul comunal neclasificat care face legătura între comuna Dornești și satul Iaz polițiștii au identificat autoutilitara marca VW Transporter, care tracta o remorcă fără număr de înmatriculare/înregistrare, în care era încărcat material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana lui H.A., de 54 de ani, din comuna Dornești iar în calitate de pasager a fost identificat H.I., de 19 ani, din aceeași localitate.

Polițiștii au constatat că în interiorul autoutilitarei se afla o cantitate de material lemnos, pentru care șoferul nu a putut prezenta proveniența legală.

Tot în interiorul autoutilitarei a fost identificat un motofierăstrău, un topor, precum și o rolă din cablu tip fibră optică (cablu internet/tv), pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta proveniența legală.

De asemenea s-a constatat că remorca era încărcată cu material lemnos, respectiv stâlpi din lemn, secționați la dimensiuni diferite, cuprinse între 0,5 și 1,5 metri.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe drumul comunal Dornești – Iaz, la circa 300 de metri distanță au fost găsite pe partea carosabilă alte bucăți de stâlp. La distanța de circa 3 km de locul în care a fost oprită în trafic autoutilitara, la trecerea peste calea ferată Dornești – Siret, s-a constatat că lipsește cablul tip fibră optică (cablu tv/internet).

În această zonă, în partea stângă a drumului comunal Dornești – Iaz, pe marginea căii  ferate, au fost identificate urmele tăierii a doi stâlpi care susțineau rețeaua de cablu iar într-o zonă apropiată au fost identificate urmele tăierii a trei stâlpi din lemn.  S-a mai constatat faptul că porțiunea de cablu aferentă acestor stâlpi, de circa 200 m lungime, a fost sustrasă.

Autoutilitara împreună cu remorca, au fost transportate la Atelierul de împletituri din comuna Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat că în autoutilitară se mai afla și cantitatea de 0,74 metri cubi material lemnos specia salcie.

Autoutilitara și remorca au fost indisponibilizate la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor iar    bunurile folosite și rezultate din comiterea faptelor au fost confiscate.

 S-a stabilit că stâlpii din lemn aparțin C.F.R. SA, iar cablul tip fibră optică aparține firmei care gestionează televiziunea prin cablu și internetul în acea parte a comunei Dornești.

După primele verificări efectuate, a rezultat că valoarea prejudiciului depășește 5000 lei.

S-au demarat cercetări față de H.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „furt calificat”, „tăiere ilegală de arbori”, „furt de arbori”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, și „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, iar față de H.I. se vor efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *