Doi medici de la Spitalul Județean Suceava, infectați cu Coronavirus. Numărul total al celor contaminați în județ a ajuns la 9

Alte patru persoane infectate cu noul  coronavirus confirmate la Suceava, dintre care doi medici de la Spitalul Județean. Numărul sucevenilor infectați a ajuns la 9

În județul Suceava au fost confirmate alte patru cazuri de infectare cu coronavirus. Conform informării transmise de Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus doi medici ai Secției de Boli infecțioase. Aceștia au avut contact cu pacienții suspecți, respectând măsurile de protecție impuse.

Măsurile luate de Spital au fost:

  • Izolarea medicilor la domiciliu și ulterior internarea în funcție de agravarea simtomatologiei:
  • Înlocuirea medicilor cu personal existent:
  • Tratarea acestora conform protocolulu:
  • S-a efectuat dezinfecția întregii Secții.

Comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică, care se pare că va prelua activitățile de informare din teritoriu, de la nivelul prefecturilor și a direcțiilor de sănătate publică, a anunțat că până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. Se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică, constituit la nivel național.

Rămâne să aflăm dacă, în acest nou context, vom putea afla informații suplimentare despre identitatea și starea de sănătate a pacienților infectați cu Coronavirus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.