Doi minori, de 14 și 17 ani, din județul Iași, prinşi de jandarmi la furat de parfum dintr-un magazin din municipiul Suceava

În perioada 18 – 20 ianuarie a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea și menținerea de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente în spațiul public, precum și în zona pârtiilor de schi și a traseelor montane din zona de responsabilitate.

Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care două în cooperare cu poliţia.

În acest context, sâmbătă, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 19.40, un echipaj de jandarmerie a observat pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, doi tineri  care, la vederea echipajului, au devenit agitați, încercând să evite contactul cu forțele de ordine.

Având în vedere comportamentul acestora, jandarmii i-au oprit și la controlul efectuat asupra acestora au găsit mai multe parfumuri.

Cei doi tineri, în vârstă de 14 și 17 ani, domiciliați în județul Iași, au recunoscut că au sustras parfumurile dintr-un magazin din municipiul Suceava după ce au înlăturat elementele de siguranță ale acestora.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de ,,furt calificat’’, iar persoanele în cauză și bunurile găsite asupra lor, evaluate la aproximativ 2.500, lei au fost predate Inspectoratului de Poliție Județean Suceava în vederea continuării cercetărilor.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit, independent sau în cooperare cu poliția, la un număr de 3 apeluri efectuate prin SNUAU 112 și au aplicat un număr de 33 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei. Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor, transmite Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *