Doi pakistanezi, intraţi ilegal în ţară, depistaţi de poliţie într-un taxi care îi transporta de la Suceava la Iaşi

În dimineaţa zilei de ieri, 13.05.2019, ora 08:10, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Sucevei, din localitate, autoturismul marca Dacia Logan, în zona restaurantului „E 85”.

După ce poliţiştii au legitimat conducătorul auto, s-a stabilit că acesta este un bărbat de 54 ani, din municipiul Suceava, iar autoturismul pe care îl conducea este un taximetru. În interiorul autoturismului au fost identificate două persoane de sex masculin, asupra cărora nu au fost găsite documente de identitate.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Mun. Fălticeni, unde s-a stabilit că cei doi pasageri identificaţi în autoturism sunt cetăţeni pakistanezi, iar din discuţiile purtate cu aceştia, în limba engleză, a rezultat faptul că în seara de 12 mai a.c., au trecut fraudulos frontiera de stat a României cu Serbia, prin zona judeţului Timiş, pe jos, după care au fost preluaţi de o maşină şi transportaţi în municipiul Suceava.

Cei doi au parcurs traseul Turcia-Serbia-România, având intenţia de a ajunge în Austria.

În municipiul Suceava, în dimineaţa zilei de 13 mai, cei doi cetăţeni pakistanezi au fost preluaţi de o persoană cu identitate necunoscută, persoană împreună cu care s-au deplasat în zona gării din Burdujeni şi care i-a ajutat să fie preluaţi de taximetristul oprit pentru control în Fălticeni, cu scopul de a fi transportaţi până la intrarea în municipiul Iaşi.

La audieri, şoferul texiului a declarat că nu cunoştea faptul că cei doi au trecut fraudulos frontiera de stat a României, urma să-i transporte pe cei doui până în municipiul Iaşi ca pe doi clienţi obişnuiţi, iar la destinaţie urma să primească de la aceştia suma de 350 lei pentru acest transport, aşa cum s-a înţeles cu bărbatul necunoscut, care a intermediat transportul şi care era şi traducător pentru cei doi cetăţeni pakistanezi. Acesta a mai declarat faptul că nu a fost îndrumat de bărbatul neidentificat sau de către cei doi cetăţeni pakistanezi să sune pe vreo persoană la telefon în momentul în care avea să ajungă cu aceştia la destinaţie.

Cei doi pakistanezi au fost predaţi polițiștilor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Imigrări Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi a fost anunțat Biroul Imigrări Suceava.

În ceea ce priveşte filiera de transportatori, la data sosirii comunicatului nu au fost făcute referiri asupra acestui fapt.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *