Doi pakistanezi, prinși de polițiștii de frontieră români pe frontiera verde de la Brodina și trimiși înapoi în Ucraina

Comisarul șef Ilie Poroch Serițan, ofiţer relaţii publice al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a anunțat că  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut doi cetățeni din Pakistan, care au încercat să intre ilegal în Români. Cetățenii pakistanezi au fost preluaţi de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Evenimentul s-a petrecut  în data de 31 iulie a.c., la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina unde  polițiștii de frontieră au depistat pe direcția localității Falcău, jud Suceava, două persoane care se deplasau, de la frontiera de stat, spre interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele surprinse  sunt doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 25, respectiv 32 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni pakistanezi au fost preluaţi, conform acordului de readmisie, de către autoritățile de frontieră ucrainene.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *