Doi pietoni morți și doi răniți, majoritatea băuți, călcați de mașini pe drumurile din județ în această săptămână. Ultimul mort, aseară, la Rădăuți. Ieri, polițiștii suceveni au organizat o acțiune de ”disciplinizare a pietonilor”, se vede, fără efect

La doar două zile distanță după ce un eveniment similar s-a petrecut în comuna Șaru Dornei,  un alt pieton a fost călcat aseară de o mașină la Rădăuți, pierzându-și astfel viața.

Cum am anunțat deja, aseară, pe la ora 17.46, în timp ce conducea un vehicul pe DN 17A la ieșirea din municipiul Rădăuți către Marginea, ajuns în zona intersecției cu centura ocolitoare, un localnic de 51 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 57 de ani din aceeași localitate, care se afla căzut pe partea carosabilă, în apropierea axului drumului. 

În urma impactului, pietonul a suferit multiple leziuni, echipajul de ambulanță sosit la fața locului constatând decesul.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Reamintim că, aproximativ în același interval orar, cu două zile înainte, s-au petrecut două accidente rutiere soldate cu accidentarea gravă a unor pietoni care, aflându-se în stare avansată de ebrietate, circulau pre mijlocul drumului. Șoferii nu i-au putut evita, pe noapte și pe ceață. Unul dintre cei doi pietoni, din păcate, a murit.

Astfel, la 20.11.2019, ora 19.00, un șofer de 23 ani, din comuna Șaru Dornei, în timp ce conducea autoutilitara Ford, pe DJ 174 F, din direcția Vatra Dornei către Gura Haitii, în interiorul comunei Șaru Dornei, sat Gura Haitii, a surprins și accidentat pe Gheorghe Ț., de 39 ani, din comuna Șaru Dornei, care, aflat în stare de ebrietate, se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporal gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul de: „traumatism cranio-cerebral acut deschis, traumatism bazin, comă gradul IV, stop cardio respirator, contuzie cerebrală”. Ulterior acesta a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ,  dar i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași seară de 20 noiembrie, pe la ora 18.25, un conducător auto de 45 ani, din orașul Dolhasca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, din direcția Fălticeni către Dolhasca, în localitatea Basarabi, comuna Preutești, l-a acroșat cu oglinda retrovizoare dreapta pe Vasile P., de 43 ani, din localitate care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, se deplasa pe partea carosabilă a sensului de mers Fălticeni – Dolhasca, în aceeași direcție de mers cu autoturismul.

Cu  o seară înainte, pe 19.11.2019, în jurul orei 20.40, pe un drum comunal neclasificat din satul Costâna, comuna Todirești, un șofer de 19 ani, din comuna Dărmănești, în timp conducea autoturismul având direcția de deplasare spre DJ 209 D, din cauza ceții dense, nu l-a observat pe Emilian C., de 29 de ani, localnic, care se afla pe partea carosabilă, acroșându-l.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind preluat de un echipaj de urgență și transportat la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Menționăm că tragicul eveniment rutier de aseară a survenit chiar în ziua în care Poliția Suceava prin  Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia combaterii faptelor contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere privind neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri special amenajate, precum şi pe linia disciplinizării pietonilor. În cadrul acțiunii au fost controlate 78 de autovehicule și au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 17.110 lei, din care 8 față de pietoni.

Din păcate, o asemenea acțiune nu s-a desfăurat și la Rădăuți, pentru a putea fi evitată tragedia. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *