Doi răniți grav într-un incendiu izbucnit astă noapte într-o casă din orașul Liteni. Au fost duși la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca împreună cu lucrători ai SVSU Liteni au intervenit în această dimineață, după ora 4.00, cu două autospeciale de stingere și ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Liteni.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la nivelul mansardei cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor pentru un bărbat și o femeie, care prezentau arsuri pe suprafața corpului.

Ulterior, ambii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Spre locul evenimentului deplasându-se și o ambulanță SAJ.

Au ars bunuri din interiorul mansardei și s-au degradat pereții portanți și tavanele din rigips. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurtcircuit, au anunțat pompierii.

Pe de altă parte, de la Unitatea de primire Urgențe din Spitalul Județean Suceava, s-a anunțat că în urma incendiului de la Liteni, la UPU au ajuns un bărbat de 52 de ani, în stare gravă, cu arsuri  de gradul 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corporală care a fost intubat și ventilat mecanic dar și o femeie de 54 de ani, cu arsuri  de gradul 2 pe aproximativ 15% din suprafața corpului.

La spital, aceștia au spus că ar fi aruncat benzină în sobă, să aprindă focul și de acolo ar fi luat foc acoperișul, dar nu este sigur dacă chiar așa s-a întâmplat.

A fost anunțat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și s-a decis ca pacienții să fie transferați la  Secția de Arși a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other