Actualitate

Doi șoferi drogați depistați de polițiști cu aparatele Drager DrugTest în Rădăuți și Câmpulung, în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână  polițiștii din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc au oprit în trafic doi șoferi drogați, unul la Rădăuți, celălalt la Câmpulung Moldovenesc.

La data de 25.02.2023, orele 15:55, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți, județul Suceava, au oprit un autoturism condus de către un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava, acesta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament dubios, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, iar mai apoi a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței METHAMPHETAMINE.

În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 26.02.2023, în jurul orei 04:05, polițiștii echipajului de poliție rutieră au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism pe strada Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, acesta fiind condus de către un bărbat din Vatra Moldoviței.

Având în vedere comportamentul șoferului, acesta a fost testat cu aparatul Drager DrugTest 5000 din dotare, indicat o valoare pozitivă la substanța BENZODIAZEPINES (BZO).

Șoferul a fost condus la Spitalul mun.Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Și în această cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *