Doi suceveni care au spart un apartament din care au sustras bani, ceasuri de mână, telefoane mobile şi bijuterii, trimişi în judecată pentru furt

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, cercetați în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

Persoana vătămată deține un imobil tip apartament, de aproximativ 180 mp, situat în Municipiul Suceava. Apartamentul este locuit efectiv, persoana vătămată, depozitând în acesta obiecte de mobilier, produse cosmetice, bijuterii și sume de bani. 

În data de 25.03.2016 în jurul orelor 11:00 persoana vătămată a plecat de la adresa de reședință din Municipiul Suceava asigurând ușa de acces în apartament.  

În aceeași zi, după plecarea persoanei vătămate, în intervalul orar 17:00-17:30 inculpații, ambii domiciliaţi în Municipiul Suceava, cunoscuți cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism marca BMW seria 3 de culoare închisă, prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii, în apropierea blocului în care locuiește persoana vătămată. Au urcat la etajul 5 al imobilului și cu un obiect contondent au forțat ușa metalică de acces în apartamentul aparținând persoanei vătămate provocând și distrugeri peretelui în zona care se învecinează cu ușa.

Inculpații au reușit să deschidă ușa de acces în locuința persoanei vătămate și să pătrundă în interior, apoi au identificat și sustras suma de 500 lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci şi modele, mai multe parfumuri, 3 telefoane mobile, din care 2 telefoane Iphone 4S şi un telefon 5S şi bijuterii din aur.

După ce au ieșit din apartamentul persoanei vătămate având asupra lor bunurile sustrase depozitate în mai multe sacoșe și se deplasau pe casa scării, spre ieșirea din bloc, inculpații au fost observați de martori în timp ce coborau scările de la etajul superior.

Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 30.000 lei, pentru marea parte a bunurilor sustrase, persoana vătămată prezentând documente de proveniență și fișe de achiziție.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *