Doi țigani minori prinși și reținuți după ce au tâlhărit la ceas de noapte un tânăr în parcul de la McDonalds

La 05.06.2021, ora 01.00, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată  SNUAU 112  despre faptul că a avut loc o tâlhărie în parcul ,,V’’- restaurant McDonald’s, unde două persoane de etnie rromă au sustras un telefon.

În zona indicată de căre apelant o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică a observat două persoane de etnie rromă care traversau în fugă strada Ana Ipătescu, către strada Ștefăniță Vodă. S-a procedat la interceptarea și legitimarea celor două persoane, stabilindu-se că se numesc Matei Floris Robert, în vârstă de 17 ani și Sîrbu Ștefan, în vârstă de 16 ani, care au relatat inițial că s-au speriat de un câine, motiv pentru care au început să fugă.

Imediat la fața locului au sosit alți  doi polițiști, împreună cu un tânăr în vârstă de 19 ani, care a indicat cele două persoane de etnie rromă ca fiind autorii tâlhărie. Acesta a relatat că una dintre cele două persoane i-a smuls telefonul mobil marca Samsung din mână, după care a fost lovit cu palma în zona feței. Ulterior, la fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane de etnie rromă.

A reieșit din relatările celor prezenți că în timp ce se aflau în parcul ,,V’’- Restaurant McDonald’s, Sîrbu Ștefan i-a cerut unuia dintre tinerii care se aflau în parc la acea oră, adunați într-un grup, să îi înmâneze telefonul mobil pentru a efectua un apel. Tânărul în cauză a refuzat pe motiv că nu are minute iar Sîrbu Ștefan i-a smuls telefonul pe care îl avea în mâna și i-a aplicat o lovitură cu palma în zona feței. Imediat după aceasta, a fugit împreună cu prietenul său Matei Floris Robert, fiind la scurt timp opriți de către un echipaj de politie.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie’’.

Polițiștii au dispus față de ce doi suspecți măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, față de ei luându-se  măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *