Doi tineri care au bătut şi şantajat un coleg la liceu, trimişi în judecată de procurorii suceveni. Inculpaţii cereau bani pentru protecţie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi tinerti, unul în vârstă de 20 ani (la data săvârșirii faptei) respectiv de 17 ani și 10 luni (la data săvârșirii faptei),  cercetați în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de șantaj.

Probatoriul procurorilor prezintă următoarea situaţie de fapt:

Persoana vătămată, un elev în clasa a X-a la o unitate școlară liceală din municipiul Suceava, coleg cu inculpaţii,  la data de 21.05.2018, în jurul orelor 11:00, se afla pe terenul de sport al unităţii de învăţământ când a fost abordat de către colegii săi. În aceste împrejurări, unul dintre inculpaţi a prins cu braţul de după cap persoana vătămată și împreună cu celălalt coleg au condus-o în spatele unui atelier. În acest loc unul dintre agresori l-a lovit pe elevul de clasa a X-a cu pumnul în cap, iar celălalt l-a lovit cu pumnul în stomac. Profitând de starea de temere creată, cei doi inculpați i-au solicitat băiatului agresat câte 500 de lei pentru fiecare, promițându-i că îl vor proteja în cazul în care cineva ar vrea să îl agreseze. Fiindu-i frică, având în vedere atitudinea violentă a inculpaţilor, băiatul le-a dat acestora pretinşi după cum urmează:   

  • A. Persoana vătămată a dat primului inculpat de trei ori sume de bani, după cum urmează:
  • Prima dată a primit suma de 500 de lei, formată din 5 bancnote din cupiura de 100 de lei, din care imediat i-a dat şi celuilalt agresor suma de 200 de lei;
  • A doua oară inculpatul a primit de la persoana vătămată prin intermediul unui martor suma de 350 lei;
  • A treia oară inculpatul a primit de la persoana vătămată suma de 350 de euro, pe care a schimbat-o în lei, iar banii i-a cheltuit în interes personal.
  • B. Persoana vătămată a dat celui de-al doilea inculpat de două ori sume de bani, după cum urmează:
  • Prima dată, al doilea inculpat era în curtea şcolii împreună cu celălalt agresor, iar persoana vătămată i-a remis acestuia din urmă suma de 500 de lei, sumă din care inculpatul B a primit la acel moment suma de 200 de lei şi
  • A doua oară, al doilea inculpat s-a întâlnit cu persoana vătămată în curtea şcolii şi a primit de la acesta suma de 150 de euro, formată din trei bancnote a câte 50 de euro.

Prejudiciul creat persoanei vătămate a fost în sumă de  1.350 de lei şi 500 de euro. Prejudiciul creat de inculpatul B a fost recuperat integral prin restituire, respectiv sumele de 200 de lei şi 150 de euro.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare Judecătoriei Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *