Doi tineri din Rădăuți băgați în arest de polițiști pentru furt, în urma unor percheziții domiciliare

Ieri, 22.04.2019, polițiștii  Biroului Investigații Criminale Rădăuți, cu sprijin din partea polițiștilor Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentului Criminalistic, însoțiți de o grupă de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Rădăuți la persoane suspectate de comiterea de infracțiuni de furt calificat.

Cu această ocazie, au fost identificate mai multe bunuri care interesează cauza privind un furt din data de 11.04.2019 în dauna unui bărbat din municipiul Rădăuți, acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor.

În cadrul activităților informativ-operative desfășurate, au fost identificați doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, din municipiul Rădăuți, față de care au fost emise mandate de aducere și care au fost puși sub învinuire pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Față de cei doi suspecți, polițiștii Biroului Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați parchetului local cu propunerea de a dispune măsuri preventive.

Este de menționat faptul că unul dintre suspecți se afla sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză penală.

Cei doi tineri au fost reținuți și încarcerați în Centrul de reținere și arestare preventivă al I.P.J. Suceava.

Activitățile de cercetare penală sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, tinerii fiind suspectați și în alte cauze de furt.

Polițiștii suceveni desfășoară în perioada 03 aprilie – până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, un modul principal constituidu-l infracțiunile de furt.   

Având în vedere faptul că în perioada următoare mulți suceveni se vor deplasa în minivacanță în stațiuni turistice, vor călători, vor merge în vizite la rude sau prieteni,  polițiștii le recomandă să dispună măsuri minime de siguranță și să își asigure locuințele cu sisteme eficiente de închidere.

De asemenea, polițiștii recomandă să închideți la plecare geamurile, să asigurați anexele. Nu depozitați în locuințe sume mari de bani, obiecte de artă. În cazul în care dețineți bunuri de valoare, încercați să le protejați prin montarea unor sisteme tehnice de securitate.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *