Doi tineri din Vatra Dornei s-au gândit să învețe o minoră să învețe să conducă, în miezul nopții, cu mașina luată de la tatăl unuia dintre ei. Au fost încurcați de polițiștii care nu aveau somn

Doi tineri din Vatra Dornei s-au gândit să învețe o minoră să învețe să conducă, pe timp de noapte, cu mașina luată de la tatăl unuia dintre ei. ”Lecțiile de condus” nu au durat prea mult fiind opriți de polițiștii care își efectuau taman atunci patrularea prin zona cu pricina.

Cam așa sună povestea prezentată de polițiști: la 23.02.2020, în jurul orei 00.30, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC 76 „Gheorghițeni” din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de o minoră de 16 ani din municipiul Vatra Dornei și în care se aflau ca pasageri un tânăr de 21 de ani din comuna Mălini și unul de 23 de ani din municipiul Vatra Dornei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minora nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Cu ocazia audierilor, tânărul de 21 de ani a declarat faptul că, autoturismul aparţine tatălui său şi i l-a încredinţat minorei de 16 ani pentru a-l conduce, întrucât acesta dorea să înveţe să conducă autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minora de 16 de ani fiind cercetată  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 21 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *