Doi tineri motociclişti din Marginea, de 17 şi 18 ani, urmăriţi de poliţie. Majorul a reuşit să fugă după o urmărire de 8 kilometri

Ieri, 14.04.2019, la ora 16.10, în timp ce acționa pe DJ 178 din comuna Burla, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat două motociclete fără număr de înmatriculare, care se deplasau pe D.J. 178, pe direcția de deplasare comuna Burla – comuna Arbore.

S-a încercat oprirea regulamentară a celor două motociclete, reușindu-se blocarea doar a uneia, în fața unui magazin, conducătorul celei de-a doua continuându-și deplasarea spre comuna Volovăț și apoi spre comuna Marginea, fiind urmărit de către echipajul de poliție circa 8 km, la un moment dat fiind pierdut din raza vizuală.

Conducătorul motocicletei oprite a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 17 ani, din comuna Marginea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar motocicleta i-a fost încredințată de proprietarul acesteia,  un localnic de 18 ani, pentru a fi condusă pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că, acesta nu deține permis de conducere.

Totodată, din primele cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că un tânăr de 18 ani este conducătorul motocicletei care nu a oprit la semnalele efectuate de polițiști, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor săvârșirii faptei.

Au fost efectuate verificări la domiciliul tânărului de 18 ani, cât și pe raza localității, fără ca acesta să fie identificat, cercetările urmând a fi continuate pentru a fi identificată motocicleta pe care susnumitul a condus-o.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 17 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 18 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *