Mopan Suceava
Actualitate

Doi ucraineni cu cetățenie dublă, prinși transportând aproape 3.500 pachete de țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava au monitorizat și blocat în trafic doi bărbați cu dublă cetățenie ucraineano- română, în timp ce transportau într-o autoutilitară 7 baxuri cu țigări. Ambii bărbați sunt cercetați pentru contrabandă, fiind reținuţi pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Suceava.

În data de 15 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.45, politistii de frontieră au identificat în trafic pe raza municipiului Rădăuți, o autoutilitară înmatriculată în Ucraina despre care se dețineau date că este implicată în activitați de contrabandă.

Lucrătorii noștri au monitorizat autovehiculul, iar ulterior l-au oprit pentru verificări. Astfel, s-a stabilit că la volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 37 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, iar în calitate de pasager un alt bărbat de 36 de ani din județul Botoșani, ambii având dublă cetățenie, româno-ucraineană.

În interiorul mașinii, în compartimentul pentru transport marfă au fost descoperite 7 colete voluminoase care conțineau țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii vehiculului cu țigări împreună cu cei doi bărbați, la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 7 colete, s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 3.474 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 40.700 lei.

De asemenea, autovehiculul în valoare de 50.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat că certificatul de înmatriculare a vehicului nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind un fals, fapt pentru care se efectuează verificări suplimetare.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și uz de fals, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *